szkoly srednie na teneryfie

życie, praca, mieszkanie i nie tylko ...

szkoly srednie na teneryfie

Postprzez mattia1968@o2.pl » poniedziałek, 11 kwi 2011, 12:32

czesc, jestem nowy na tym forum i pozdrawiam wszystkich. mam prosbe -czy ktos moglby mi udzielic odpowiedzi na pytanie jak wyglada system oswiaty na wyspach kanaryjskich? naswietle moze troche moja sytuacje.. tej jesieni przenosze sie na teneryfe,mam dwie corki, jedna konczy 4 klase podstawowa,a druga 3 klase gimnazjum. probowalem sie zorientowac troche w hiszpanskim systemie i jest on dla mnie nie calkiem jasny.. zastanawiam sie do ktorej klasy poszlaby od jesieni moja starsza corka.tutaj wybiera sie do pierwszej klasy liceum artystycznego i nie mam pewnosci jakby to wygladalo na teneryfie? jesli ktos jest zorientowany w tym temacie to bardzo prosze o jakies informacje,moze tez na temat dokumentow ,ktore sa potrzebne do zapisania dziecka do szkoly..
mattia1968@o2.pl

Re: szkoly srednie na teneryfie

Postprzez mdrmedia » poniedziałek, 11 kwi 2011, 12:49

poczytaj uważnie te forum i znajdziesz tam odpowiedzi na twoje pytania np tu
viewtopic.php?f=17&t=331&p=1358#p1358
i tu tez
viewtopic.php?f=17&t=50&p=1372#p1372
mdrmedia
Administrator

liceum na teneryfie

Postprzez mattia1968@o2.pl » poniedziałek, 11 kwi 2011, 12:51

czesc wszystkim, jesli ktos jest zorientowany w temacie to prosilbym o odpowiedz na takie pytanie: moja corka konczy w tym roku 3 klase gimnazjum i wybiera sie do liceum artystycznego-do ktorej klasy poszlaby na teneryfie(probowalem zorientowac sie w hiszpanskim systemie oswiaty i przyznam ze jest troche dla mnie niejasny) nie moge zrozumiec czy poszlaby do liceum(bachillerato) czy musialaby zaliczyc jeszcze 3 i 4 klase gimnazjum?a moze system na wyspach kanaryjskich rozni sie jeszcze jakos od hiszpanskiego?druga sprawa -jakie dokumenty sa potrzebne do zapisania dziecka do szkoly?
maciek
mattia1968@o2.pl

Powrót do Teneryfa - ogólne