Witajcie.
Mam do Was, osób, które już były na Teide kilka pytań
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałość
Obecnie przebywam w PL, 11 sierpnia wyląduję na Gran Canaria.. w przeciągu tygodnia mam zamiar wybrać się (ja + 7 innych osób) na Teneryfę a następnie wejść na Teidę.
1. Jakie są dostępne środki transportu na Teneryfe z Gran Canari oraz jakie są koszta z transportem związane?
2. Wiem, że potrzebuję pozwolenie, będę pisał do parku w jego sprawie. Moje pytanie co się stanie jeśli pojawię się nie w tej godzinie, którą podałem na wniosku.. trudno określic teraz dokładnie termin bo nie wiem jak będzie wyglądało dostanie się na Teneryfe a później do parku itp..
3. Chciałbym z samego dołu, podjechać do góry ( do kolejki) jakimś środkiem transportu. Jakie mam opcje, auto, autobus, jakaś bryczka:)? Jakie są warianty i koszta?
4. Czytałem, że kolejka to koszt 25€ w dwie strony. Czy w sierpniu nie ma informacji, że będzie w remoncie czy coś takiego?
5. O której mniej wiecej należy być najlepiej już na teneryfie i o której mamy ostatni dzwonek na powrót na Gran Canaria - jakieś przedziały czasowe funkcjonowania Parku i powrotu na GC?
6. Jak mam się ubrać, jakiej spodziewać się temperatury? (połowa sierpnia) ?
Jeśli macie jakieś rady to piszcie z góry dziekuje !!!!