To mój pierwszy post na forum , więc witam gorąco wszystkich " fanów " Teneryfy do których i ja się zaliczam
Dalej już nie będzie tak miło . Zarezerwowaliśmy wycieczkę na Teneryfę w Ecco w listpadzie 2011r. w tzw. sprzedaży przedpremierowej , miała ona się odbyć w teminie 30 lipca - 13 sierpnia 2012r. . 30 kwietnia otrzymałem maila z Ecco , że wycieczka została anulowana z powodu " niedokonania na nią minimalnej liczby rezerwacji " , w zamian biuro zaproponowało 5% rabat na ofertę bieżącą , która w przypadku Teneryfy jest 100% droższa !!! Nie proponowali np.: wylotu z innego miasta , zależało im na anulowaniu i oddaniu nieoprocentowanej wpłaty .
Zaciekawiło mnie tłumaczenie biura i zacząłem szperać w internecie . Okazało się , że Ecco anuluje wszystkie " firsty " , na wszystkich kierunkach , poszkodowanych są setki , a może i tysiące osób . Firma zakpiła sobie z klientów , obracała naszymi pieniędzmi przez pół roku , nie miała zamiaru wogóle wysyłać na wczasy tych , którzy kupili taniej !!!
Nigdy więcej nie spojrzę na ofertę Ecco , mam nadzieję że to ich ostatnie podrygi .
Pieniądze mam już na koncie , zwrócili , niestety w tym roku raczej Teneryfy nie odwiedzę , obecne ceny są poza moim zasięgiem .
Pozdrawiam